Hjem » “KOMMUNAL GENOPTRÆNING”

“KOMMUNAL GENOPTRÆNING”

FYSIODANMARK ISHØJ TILBYDER “KOMMUNAL GENOPTRÆNING”


FysioDanmark Ishøj blevet 1/3-19 godkendt til at varetage genoptræningen for patienter, der måtte opleve længere ventetid hos kommunen. Ordningen er en del af en lovændring som folketinget vedtog i maj 2018, der skal sikre, at patienter har ret til hurtigt genoptræning.

Nogle patienter venter i dag flere uger på genoptræning efter indlæggelse, mens andre blot venter få dage. Nu kan patienter fremover frit vælge en godkendt, privat leverandør – hvis kommunen ikke kan tilbyde genoptræning inden for syv dage efter udskrivelse.

Hurtig genoptræning er afgørende

Ordningen afhjælper et vigtigt problem. Kommer man ikke i gang med genoptræningen hurtigt efter fx en knæ eller hofteoperation, kan det have alvorlige konsekvenser for den berørte:

Vi ved at patienter, der ikke kommer i gang med genoptræningen kort efter indlæggelse, har svært ved at genvinde funktionsevnen og vende godt tilbage til hverdagen. For mange betyder det, at man er sygemeldt i længere tid. Derfor er vi hos FysioDanmark Ishøj rigtig glade for, at vi nu kan gå ind og aflaste vestegnskommunerne og hjælpe borgerne med den vigtige genoptræning.

Mere tryghed og kvalificeret genoptræning i lokalområdet

Hos FysioDanmark Ishøj håber VI, at ordningen kan være med til at skabe mere tryghed hos borgerne – nu hvor de kan se frem til genoptræning uden ventetid i trygge rammer hos en lokal klinik.

Vi gør rigtig meget ud af at patienten skal føle sig i trygge og professionelle hænder. Gennem kvalitetssikret fysioterapi, hvor vi også integrerer sundhed og træning, sikrer vi patienten et skræddersyet genoptræningsforløb, hvor der er plads til den enkeltes forskellige udfordringer.

Vil man vide mere om mulighederne inden for genoptræning og det frie valg, kan man kontakte FysioDanmark Ishøj eller gå ind på siden Mingenoptræning.dk

 FAKTA om frit valg til genoptræning


  • Kommunerne skal nu indgå aftaler med private leverandører, således at patienter får mulighed for at benytte sig af det frie valg til genoptræning, hvis de venter over syv dage.
  • Det frie valg til genoptræning gælder alle patienter, som har en genoptræningsplan med fra sygehuset.
  • Der er på finansloven afsat 61 millioner kroner i 2018 og dernæst et årligt beløb på 50 millioner kroner til initiativet.
  • Kommuner har i dag allerede mulighed for at inddrage private leverandører i genoptræningsforløbene.

Kilde: Sundheds- og Ældreministeriet

PRISER:


For priser og tidsbestilling til fysioterapi se herunder:

TIDSBESTILLING PRISER OG TILSKUD YDERLIGERE SPØRGSMÅL